Skip to content

Machine keuring

Voor steeds meer machines is een jaarlijkse machine keuring nodig. Golbach Service & Techniek voert het graag voor u uit. Hieronder leest u voor welke keuringen u allemaal bij ons terecht kunt.

Apk-plicht land- en bosbouwtrekkers

Sinds 1 mei 2021 geldt een verplichte apk-keuring voor land- en bosbouwtractoren. De invoering van deze plicht gaat in fases en hangt af van de leeftijd van de machine. Momenteel geldt de apk-plicht voor tractoren met een constructiesnelheid hoger dan 40 km/u. Op de site van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) kunt u controleren wanneer uw trekker gekeurd moet zijn.

Een tijdige keuring is belangrijk, want als uw trekker niet is goedgekeurd mag u er niet mee rijden. Doet u dat wel, dan riskeert u een boete. Wanneer u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurde trekker, kunt u in de problemen komen met uw verzekeringsmaatschappij.

Wat houdt een machine keuring precies in?

Tijdens een keuring zijn er twee mogelijkheden om een machine te controleren: visueel en met metingen:

Visuele keuring

Bij een visuele keuring kijkt de uitvoerder van de keuring, ook wel keurmeester genoemd, naar afwijkingen van normen. Ook controleert de keurmeester of er gevaar is op onder andere het afbreken van onderdelen of elektrocutie. Daarnaast checkt de keurmeester op slijtage, schade en verkeerd gebruik.

Meting

Bij metingen kijkt de keurmeester met speciale meetapparatuur onder andere naar zaken zoals remvertraging, heflasten en druk in hydraulische systemen.

Het keuringsrapport

Het resultaat van de keuring krijgt u duidelijk samengevat in een keuringsrapport. Goedgekeurde machines krijgen een keuringssticker. Op deze sticker staat vermeld tot welke termijn de keuring geldig is. In het keuringsrapport komt een uniek nummer te staan die te herleiden is naar de desbetreffende machine, zodat het rapport uniek is voor de bepaalde machine. In het rapport staat ook vermeld voor welke datum de volgende keuring van uw machine is.

Golbach Service & Techniek

Waarom is een machine keuring nodig?

Er zijn altijd twee uitgangspunten bij een keuring van een machine: een optimale werking en machineveiligheid. Daar komt nog bij dat officieel goedgekeurde machines bijdragen aan de professionele uitstraling van uw bedrijf.

Naast de APK-plicht voor trekkers zijn er nog veel meer keuringen voor andere machines. Zoals het periodiek keuren van bouw-, landbouw-, tuin- en parkmachines bijvoorbeeld. Veel bedrijven zijn VCA gecertificeerd en vanuit dit veiligheidssysteem zijn er ook periodiek verplichte keuringen.

Daarnaast kan er op uw machines nog andere wetgeving van toepassing zijn, zoals:

Voor bouwmachines: de NEN-EN 474 serie.
Regeling voertuigen van de Wegenverkeerswet.
Arbeidsomstandighedenbesluit hoofdstuk 7 (Richtlijn arbeidsmiddelen).
Machinerichtlijn (CE-markering van na 1995), de Europese richtlijn voor de machine-industrie over de veiligheidscriteria voor machines.

Machine keuring? Neem contact op met Golbach Service & Techniek

Golbach Service & Techniek beschikt over alle benodigde certificaten om keuringen uit te voeren volgens de wettelijke richtlijnen. Wij zetten graag onze kennis en ervaring in voor het keuren van uw landbouwmachines, tuin-, en parkmachines en nog veel meer.

Voor het keuren van machines gebruiken wij digitale keuringsdocumenten. Uiteraard kunt u deze ook op papier krijgen. In de keuringsdocumenten staan alle bevindingen vermeld. Ook staat hierin of de machine is goedgekeurd of niet.

Golbach Service & Techniek

Eén adres voor machine keuring, onderhoud en reparatie

Mocht uw machine onverhoopt niet goedgekeurd zijn, dan helpen wij u graag om de stilstand van uw machine te beperken. Het mooie van uw machine laten keuren bij Golbach Service & Techniek is namelijk dat u voor al uw onderhoud en reparaties die eventueel voortvloeien uit de keuring, ook bij ons terechtkunt. Hierdoor wordt de stilstand van uw machine tot een minimum beperkt en garanderen wij u een goed onderhouden en gekeurde machine.

Daarom kiezen voor Golbach Service & Techniek

Golbach Service & Techniek beschikt over alle benodigde keuringscertificaten en VCA-documenten. Naast keuring van machines doen wij nog veel meer op het gebied van techniek, zoals onderhoud en reparatie van machines. Bij Golbach Service & Techniek mag u in alle gevallen rekenen op korte lijnen en heldere communicatie. U heeft altijd een vast aanspreekpunt zodat u altijd direct weet waar u aan toe bent.

Met onze passie voor techniek hebben we al heel wat projecten, onderhoud, reparaties en andere werkzaamheden tot een goed einde gebracht. Kwaliteit leveren staat bij ons voorop, ons uitgangspunt is daarbij altijd dat er voor elk probleem een oplossing is.

Neem contact op!

Golbach Service & Techniek is uw vertrouwde adres voor technische oplossingen. Bent u op zoek naar een vakman voor onderhoud of reparatie aan machines of andere technische werkzaamheden? Heeft u hier vragen over of andere vragen?

Spoed buiten werktijd? Bel onze storingsdienst

Onze storingsdienst is er voor urgente storingen die buiten reguliere werktijd ontstaan en direct aandacht nodig hebben. De storingsdienst is bereikbaar op werkdagen (maandag-vrijdag) na 18.00 uur en op zaterdag na 12:00 uur, via ons normale telefoonnummer (06-12823777). U wordt automatisch doorgeschakeld naar de beschikbare monteur.

Golbach Service & Techniek voor machine keuring

Meer informatie? Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en wij helpen u graag verder

Back To Top